Recept och Tankar under året.

Sommarlax och jordgubbsallad.

2011-05-29

Så har vi avslutat landskapsmålningen, men fick vara inne.  Vädrets makter var inte med oss. Tur det finns bilder att måla efter i ateljén!

Maten var sommarinspirerad i alla fall och mycket uppskattad middag på lördagkvällen med favorit sommarlax och jordgubbsallad. Njut tillsammans med ett gott glas rosévin.

Lax:4 personer.

4 portionsbitar lax, eller 700g hel färsk file. 2,5 msk ljust muscovadosocker, 2 tsk spiskummin, 2 tsk koriander(torkad), 1 krm chiliflingor, 1 krm svartpeppar.

Gör så här: om du har hel filé bena ur och dela i 4 portionsbitar.

Sätt ungen på 175 grader. Bland väl socker, salt och kryddor. Klappa in kryddblandningen på ovansidan på laxen. Gör detta gärna en timme innan tillagningen. Strö på lite allt efter blandningen "dras in" i laxen. Sätt in laxen i ugnen och baka klart ca 20 minuter.

Sallad: 4 personer.

Blanda 1 påse 150g, babybladspenat, med en halv strimlad rödlök, 1 dl kalamataoliver, 100g grekisk fetaost och 250 gr skivade jordgubbar.

Gör en dressing av 3 msk god olivolja och 1 msk balsamvinäger. Flingsalt och peppar, gärna riktligt!

Blanda ihop allt före sververinge och servera genast med laxen och gärna lite färs potatis.

Antal kommentarer: 1

2012-07-11 21:36:09 - Åsa Adell, asa.adell@gmail.com

Det här en riktig höjdare! Smakade fräscht och annorlunda. En rätt jag kommer att bjuda på igen! När det inte är jorgubbstider kanske jordgubbarna kan ersättas av melon?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)